robert van schie, trainer & consultant
Wat we kunnen verbeteren in dierenwelzijn
Ik help zoölogisch instituten en andere dierenbeheerorganisaties, zoals dierentuinen, dierenopvangcentra, natuurorganisaties en overheden, om het welzijn van dieren te verbeteren. Dit doe ik op een praktijkgerichte en ethisch verantwoordelijke wijze, aan de hand van mijn 30+ jaar ervaring als diertrainer en gedragstherapeut bij dierentuinen.
een helpende hand
Dierenwelzijn voorop
meer bereiken met dieren
Je hebt hart voor de dieren, je verzorgt ze dag en nacht. Je weet precies wat ze nodig hebben. Soms moeten er handelingen gedaan worden om de gezondheid goed in de gaten te houden. Deze handelingen kunnen onnodige stress geven. Je zou willen dat je hen hier bij kon helpen. En dat kan. Ik ben Robert van Schie en ik help zoölogisch instituten en dierenbeheerorganisaties het dierenwelzijn te verbeteren. Ik geloof dat we nog meer kunnen bereiken door dieren en hun verzorgers en of beheerders te coachen/adviseren door wetenschappelijke inzichten in de praktijk toe te passen.
expertises bundelen
Ik begeleid trainers en verzorgers bij de dagelijkse en niet-alledaagse verzorging van hun exotische dieren. Samen met de kennis van de dierverzorger bundelen we onze expertises om gericht gedrag te sturen. Dit om ervoor te zorgen dat de dieren zich goed voelen bij het uitvoeren van bepaalde handelingen. Handelingen die voor hen mogelijk als stressvol ervaren worden. Ook als dieren gedrag vertonen dat niet wenselijk is, kan dit negatieve impact hebben op het dier zelf , de de sociale groep als geheel en gasten. Ik bied graag een helpende hand.
Onze aanpak omvat onder andere:
training technieken
Het toepassen van positieve bekrachtigingstechnieken met uw dieren.
Dieren welzijn verbeteren
Het verbeteren van dieren welzijn door de bestaande trainingstechnieken te gebruiken en te verbeteren.
ontwikkeling dierverzorgers
Het stimuleren van teamwork en persoonlijke ontwikkeling wat ter goede komt van de dieren.
Praktijk
De verzorging van de dieren vergemakkelijken en verbeteren.
gedrag
Het ontdekken van patronen, onbewuste handelingen, lichaamstaal, interpretatie van gedrag.
samenwerken
Mijn aanbod
praktijkgerichte begeleiding en training
Ik bied maatwerk groeps- en individuele trainingen voor zoölogische instituten en dierenbeheerorganisaties aan. Speciaal gericht op verzorgers van exotische en wilde dieren. Concreet kan dit gaan om (preventieve) medische handelingen en procedures, observeren en feedback geven op het gebied van dierenwelzijn, gedrag en training.
spar-sessies
Daarnaast bied ik ook maatwerk sparsessies aan dierenbeheerorganisaties over gedrag bij dieren. Als diergedragstherapeut denk en kijk ik mee op het gebied van dierenwelzijn, gedrag en training. Deze sessies zijn erop gericht om in korte tijd en vanuit een ander perspectief waardevolle inzichten en praktische oplossingen te bieden.
Lezingen en gastlessen
Om inzicht te krijgen in trainingstechnieken geef ik lezingen aan dierverzorgers. In de lezingen geef ik een unieke kijk op hoe je je dieren kunt trainen.
dierentraining
Een dierenverzorger heeft niet altijd tijd om zelf te trainen. Je kunt mij inschakelen om persoonlijk de dieren te trainen. Het doel is dat het dier zelf vrijwillige bepaalde handelingen uitvoert, zonder te veel stress. Na de training ontvangt de verzorger een naslagwerk om het nieuwe gedrag te onderhouden.
ervaring
waarom ik je heel goed kan helpen
Ik kan je heel goed helpen omdat ik meer dan 30+ jaar ervaring heb op het gebied van diergedrag en training. Mijn ervaring deed ik op bij toonaangevende en vooruitstrevende instituten, zoals Alaska Sealife Center, Vancouver Aquariums, Seaworld Orlando en Seaworld San Diego, Bush Garden, Dolfinarium Harderwijk, Kolmarden Zoo, Ocean Park Hong Kong, Discovery Kingdom San Fransisco, Mystic Aquariums, Indianapolis Zoo, Parc Astrix, Holiday World, Apenheul, Ouwehand, Boudewijn Seapark, Zeehondenopvang Pieterburen. Om mijn kennis up-to-date te houden, begeef ik mij regelmatig naar seminars en congressen in binnen- en buitenland. Ik ben lid van IMATA (International Marine Animal Trainers Association) en ABMA (Animal Behavior Management Alliance).
Blog: Zicht op gedrag
terug naar de basis
Terug naar de basis: Wat we kunnen leren van dierentraining In één van mijn eerdere blog eindigde ik met de woorden "Terug naar de basis". Dit is een concept dat ik vaak toepas in mijn werk als dierentrainer en gedragstherapeut. Maar wat betekent dit precies? En hoe...
Drukte
Drukte De vakanties zijn voorbij en het dagelijkse leven gaat weer beginnen. De rush die er vooral in Nederland gaande is zou mij zo naar het buitenland kunnen voeren. Alles gaat steeds sneller en het gevoel dat het sneller zou moeten. Bijvoorbeeld het ongeduld...
Hechting
Als diergedragstherapeut zie ik veel gelijkenissen bij dieren en mensen als ik de verhalen hoor van vrienden die in aanraking komen met mensen met hechting bij mensen. Verteld door vrienden die in de hulpverlening werken. Deze verhalen doen me vaak terugdenken aan...
een helpende hand
Dierenwelzijn voorop
gezondheids controle
Dier management
Dier-verrijking
Groep dynamiek en selectie training
Vrijwillig research training en natuur behoud
Wederzijdse vertrouwen
contactgegevens
+31 (0)6 401 91 509
info@robertvanschie.nl
KvK 589 21 869
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden